Projektek

Dolgozz Tovább Itthon!
Dolgozz Tovább Itthon!

A 2020. - as év mindenki számára megállást, újra tervezést vagy akár újrakezdést diktált. Senkinek sem könnyű, még akkor sem, ha "úgy látszik". Szeretnénk felajánlani azt a lehetőséget, amely egy eszköz lehet az Ön munkavállalásában, és elkezdheti tovább vinni életfonalát.

Az Udvarhelyszéki Kis és-Középvállalkozások Szövetsége (továbbiakban UKKSZ), azzal a céllal indítja útjára a projektet, hogy segítsen a Munkavállaló és a Munkaadó egymásra találásban.

Részletek
A SIKER NŐI ARCA
A SIKER NŐI ARCA

Milyen a siker női arca? Boldog, elégedett, vidám, néha stresszes, feszült és gondterhelt is? Pénzben, presztízsben vagy családi, lelki egyensúlyban mérjük? Mindenkinek mást jelent a siker, abban viszont biztosak lehetünk, hogy mindenki vágyik rá. Beszéljünk róla, nők és férfiak, kinek mit jelent a női siker! Kétnapos rendezvényünkön találkozhatsz nemcsak sikeres nőkkel, de számos olyan férfival is, akik szerint nagyon fontos, hogy minél több sikeres nő legyen Erdélyben.

Részletek
Nő.Élet.Erő
Nő.Élet.Erő

A székelyföldi vállalkozónők gazdasági és társadalmi szerepei. A kutatókat és a döntéshozókat is egyre jobban foglalkoztatja az, hogy az erdélyi magyarságnak fokozatosan romlik a gazdasági helyzete a román nemzetiségű népességhez viszonyítva. Miközben azonban e kérdéssel több elemzés is foglalkozik, a gazdasági élet nemi egyenlőtlenségei csak elszórtan kerülnek az érdeklődés homlokterébe.

Részletek
Mennyire boldog a székely?
Mennyire boldog a székely?

Mit mutat a Székely Boldogság Index? 5Vezetői összefoglalóKutatómunkánk témaköre a Happy Planet Indexmódszertan székelyföldi alkalmazása és a régió lakossága boldogságérzetének felmérése volt.A statisztikai adatok feldolgozása mellett 1422 személykitöltött egy kérdőívet is, amely hozzásegített, hogy felmérjük a székelyek boldogságérzetét 2018.február hónapjában.Az interneten elérhető kérdőív mintája nem reprezentatív.

Részletek
Tényleg jók vagyunk?
Tényleg jók vagyunk?

Az udvarhelyszéki vállalkozások fejlődéstörténete napjainkig. ”Székelyudvarhelyen vállalkozói jólét van” – olvashatjuk több székelyföldi gazdasági elemzésben, ahol a székelyföldi városok gazdasági teljesítményeit hasonlítják össze. Szemmel látható, hogy Székelyudvarhelytpezsgő vállalkozói élet jellemzi, a kérdés azonban az, hogy mindez feljogosít-e olyan kijelentésekre, hogy a város Hargita megye motorja, vagy hogy Udvarhelyszék adja a megyei GDP felét?

Részletek