Kik lehetnek tagok

Kik lehetnek tagok

Szövetségünk tagja lehet minden olyan udvarhelyszéki kis- és középvállalkozás, mely erkölcsös, közösségi érdekeket respektáló vállalkozás, és üzleti tevékenykedése mellett kiemelten fontosnak tartja a helyi természeti-, kulturális-, társadalmi- és emberi értékek megőrzését.

A Belépési Szándéknyilatkozat aláírásával a Szövetségbe belépő tag elfogadja az UKKSZ statutúmát, etikai szabályzatát, és vállalja a vezetőség által meghatározott tagsági díj kifizetését. A Szövetségbe újonnan belépő vállalkozást két UKKSZ tag javasolja, majd a soron következő közgyűlés validálja a tagságot.

Az UKKSZ Etikai kódexe szerint négy fő alapelvnek kell érvényesülnie a Szövetségen belül:

  • Egyenjogúság: ha elfogadunk tagnak, tudnod kell, hogy nem vagy sem több, sem kevesebb, mint bárki más.
  • Nyíltság: ha elfogadunk tagnak, bármilyen véleményedet - jót avagy rosszat - megoszthatsz velünk, mert tudnod kell, senki sem jobb, vagy rosszabb, mint bárki más.
  • Elkötelezettség: ha elfogadunk tagnak, elvárjuk, hogy a saját érdekeid mellett bárhol jársz is a világban, a Szövetség érdekeit tartsd szem előtt, és jó hírét vidd a világban; mert érezned kell, hogy te is úgy tartozol ide, mint bárki más!
  • Szavahihetőség: ha elfogadunk tagnak, úgy és annyit ígérj, amennyit és amit meg is tudsz tenni, mert tudnod kell, hogy komoly, felelősségteljes tagokra van szükség ahhoz, hogy még sok 25 évet megérjen az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége!