Vissza
Jövőképek az energiapiacon

A" Vállalkozók az újrakezdés küszöbén" projektünkbena  "Jövőképek az energiapiacon" téma lett a legaktuákisabb napjainkban. Rendezényünket a BGA (Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT) támogatásával valósítottuk meg. A több mint 30 résztvő olyan infromációkkal távozhatot, amely segíti a jövőben gondolkodni.Meghívottaink: Nagy Bege Zoltán - Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke és Antal Lóránt – szenátor - Energetikai és Altalajkincsek Kitermelésével Foglalkozó Bizottságának elnöke számos kérdésben eligazították a jelenlevőket, gyakorlati tanácsokkal látták el.

Nagy Bege Zoltán által betekintést nyerthettünk az energia árak számolásába. Tiszábban látjuk, hogyan kell eljárni egy nagyobb energiaszámla kiállítása esetében. Az is kiderült, hogy jelenleg ellenőrzés alatt van az aberált árakat számlázó vállalat.

Mi a jövökép? Kell találni alternatív energiaforrásokat. Ami  földrajzi helyzetünkre a legjobb a napenegia kihasználása ajánlott. Erre már az EU-ban konkért pénzeket is elküönítettek, és segíteni fogják a tagállamokat ennek a projektnek a kivitelezésében.

Antal Lóránt szeátor, jelszava : Az energia mindenek felett! Fontosnak tartja, hogy okosan gazdálkodjunk, nevelni kell erre a lakosságot. A jó együttműködésnek az alapja a kommunikáció, ezért, arra kéri a lakosságot, hogy kérjék és vegyék igénybe segítségüket, informálják a jelenlegi helyzetekről.Tudják, látják a szolgáltatók erősségeit és gyenge pontjait egyaránt, és igyekeznek eleget tenni az elvárásoknak, de sajnos sokszor a gyorsan pörgő eseményeket nehéz a törvénykezéssel utolérni, és orvsolni a helyzetet.

A két előadó egyöntetűen arra bíztattak, hogy legyünk nyitottak az új megoldások fele, és éljünk a jövőben a pályázati lehetőségekkel.

Az egésznapos rendezvényünkön részt vettek Hargita, Maros és Kovászna megye vállakozószövetségeinek képvislői és vállalkozók egyaránt.

Eseményünket a 450 000 FT-al  támogatta a BGA.

Hálásan köszönjük!