Hírek

Ömleni fog a pénz innovációra
Ömleni fog a pénz innovációra

Vállalati innovációról, K+F-ről, szabadalmakról és a jelenlegi, valamint a jövőben elérhető pályázati forrásokról tartottak rendezvényt szerdán, az Udvarhelyszéki Kis-és Középvállalkozások Szövetségének szervezésében. Az esemény fő meghívottja Pálinkás József a Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal korábbi elnöke volt, aki az eddigi tapasztalatok mellett már a jövő trendjeiről, az Európai Uniós innovációs forrásokról is beszélt. (Forrás: Székelyhon)

Részletek
Az MTA volt elnöke Udvarhelyen
Az MTA volt elnöke Udvarhelyen

A jövő sikeres vállalkozásai: innováció és K+F a gyakorlatban címmel szervez előadást május 22-én délután öt órától a Gondűző Szállodában az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége. Az esemény fő meghívottja Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal volt elnöke. (Forrás: Székelyhon)

Részletek
Nemi egyenlőtlenség az üzleti életben
Nemi egyenlőtlenség az üzleti életben

Székelyudvarhelyen egy nőnapi konferencián mutatták be a székelyföldi vállalkozónőkről szóló kutatás eredményeit. Az Udvarhelyszéki Kis- és Közepes Vállalkozások Szövetségének (UKKSZ) megrendelésére készült felmérés előzmény nélküli, és végre árnyaltabb képet mutat a székelyföldi vállalkozónők gazdasági és társadalmi szerepeiről. Sőt, szól az anyavállalkozókról is. (Forrás: Hargita népe)

Részletek
A miniszter, ha Udvarhelyre lép
A miniszter, ha Udvarhelyre lép

A szakoktatást és a duális képzést Nagy György, az Udvarhelyszéki Kis és Középvállalkozások Szövetségének vezetője vetette fel. Elmondta, a munkaerőhiány enyhítésében lenne ezeknek szerepük, illetve a duális képzésben szükséges lenne a programban résztvevő vállalkozók törvény általi védelme. (Forrás: uh.ro)

Részletek
Nőnapi programkavalkád
Nőnapi programkavalkád

Többek között a siker női arcával találkozhatnak a két napos konferencia résztvevői, ahol a fő téma a nő társadalmi szerepvállalásának fény-és árnyoldala, a siker mibenléte lesz, kimondottan hazai szempontból való megközelítésben. (Forrás: Hargita népe)

Részletek
A siker női arca
A siker női arca

Mostanában a siker egy igazi siker téma, mégis mindenki máshogy definiálja, különösen, ha a női sikerekről beszélünk. Még én sem tisztáztam le magamban teljesen, hogy nekem mit is jelent ez a kifejezés, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon előadóink és a közönség mit gondol arról, hogy miben áll a női siker, különösen itt, Erdélyben. Pénzben, presztízsben, karrierben, esetleg családi vagy lelki egyensúlyban kellene mérnünk? (Forrás: Transindex)

Részletek
Fákat ültettek az udvarhelyi napközik udvarán
Fákat ültettek az udvarhelyi napközik udvarán

Nyolcvan gyümölcsfacsemetét ültettek el szerdán Székelyudvarhely napközijeiben és a városi bölcsődében. Az akciót az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) rendezte, mintegy folytatásaként a tavalyi, a szervezet fennállásának 25. éve alkalmából megtartott faültetési programnak. (Forrás: Székelyhon)

Részletek