Hírek: 2019 - Március

Nemi egyenlőtlenség az üzleti életben
Nemi egyenlőtlenség az üzleti életben

Székelyudvarhelyen egy nőnapi konferencián mutatták be a székelyföldi vállalkozónőkről szóló kutatás eredményeit. Az Udvarhelyszéki Kis- és Közepes Vállalkozások Szövetségének (UKKSZ) megrendelésére készült felmérés előzmény nélküli, és végre árnyaltabb képet mutat a székelyföldi vállalkozónők gazdasági és társadalmi szerepeiről. Sőt, szól az anyavállalkozókról is. (Forrás: Hargita népe)

Részletek
A miniszter, ha Udvarhelyre lép
A miniszter, ha Udvarhelyre lép

A szakoktatást és a duális képzést Nagy György, az Udvarhelyszéki Kis és Középvállalkozások Szövetségének vezetője vetette fel. Elmondta, a munkaerőhiány enyhítésében lenne ezeknek szerepük, illetve a duális képzésben szükséges lenne a programban résztvevő vállalkozók törvény általi védelme. (Forrás: uh.ro)

Részletek
Nőnapi programkavalkád
Nőnapi programkavalkád

Többek között a siker női arcával találkozhatnak a két napos konferencia résztvevői, ahol a fő téma a nő társadalmi szerepvállalásának fény-és árnyoldala, a siker mibenléte lesz, kimondottan hazai szempontból való megközelítésben. (Forrás: Hargita népe)

Részletek
A siker női arca
A siker női arca

Mostanában a siker egy igazi siker téma, mégis mindenki máshogy definiálja, különösen, ha a női sikerekről beszélünk. Még én sem tisztáztam le magamban teljesen, hogy nekem mit is jelent ez a kifejezés, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon előadóink és a közönség mit gondol arról, hogy miben áll a női siker, különösen itt, Erdélyben. Pénzben, presztízsben, karrierben, esetleg családi vagy lelki egyensúlyban kellene mérnünk? (Forrás: Transindex)

Részletek