2019. július 23.

Székelyudvarhelyen 1992-ben ötletes, tenni akaró, friss vállalkozók – élve az új időknek új szeleivel – Romániában elsőként életre hívták a magánvállalkozók érdekképviseletét ellátni hivatott szervezetet, a Udvarhelyszéki Magánvállalkozók Szövetségét.

Ahogy múltak az évek, 2003-tól az egyesület értelemszerűen az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége nevet viseli.

Tevékenysége révén az UKKSZ a régió kis- és középvállalkozásainak támogatását és érdekeinek képviseletét, valamint a helyi gazdasági erőknek a fejlődés érdekében való összefogását szeretné megvalósítani.

Eredeti, érdekképviseleti célkitűzése mindmáig megmaradt és immár „nagykorúvá” válva, megerősödve, emellett küldetéstudattal párosulva zászlójára tűzte környezete és annak hagyományainak értékvédelmét is. Ennek megfelelően az UKKSZ olyan cégeket igyekszik a szövetségébe tömöríteni, melyek erkölcsös, közösségi érdekeket respektáló vállalkozások, és üzleti tevékenykedésük mellett kiemelten fontosnak tartják a helyi természeti-, kulturális-, társadalmi- és emberi értékek megőrzését.

Tegyünk hát közösen azért, hogy megismerjük egymás képességét, sikereit, pozitív példánkkal hassunk a környezetünkre, és együttmunkálkodva egy fejlődő, gazdagabb Székelyföldet építhessünk a magunk és utódaink számára!

Nagy György elnök: “Szív-lélek, hozzáállás és tudás a fejlődésért"

Nagy György -elnök
Nagy György
elnök
Pakot Ferenc
alelnök
Ferencz Zoltán - alelnök
Ferencz Zoltán
alelnök
Györgyei Szabó Magdolna
ügyvezető
Szabó Irma - könyvelő
Szabó Irma
könyvelő
Gálfi Géza - cenzor
Gálfi Géza
cenzor

Elnökeink a Szövetség fennállása óta:

  • Kemény Sándor: 1992-1994 – „Az információban a jövő”
  • László János: 1995-1998 – „Erős gazdasági háttér szükséges”
  • Kolumbán József: 1999-2000 - „Ami nagyon fontos: a folytonosság”
  • Vass Dénes: 2001 - 2003 - „Ide kell hoznunk a Nyugatot”
  • Modok Eszter: 2004 – 2008 – „Arccal az Unió felé”
  • Kelemen Dénes: 2009- – „Fontos a Székely-termék minősítés”