2019. július 23.

Konzultatív és vállalkozásbarát vezetést ígér Arros Orsolya, az RMDSZ polgármesterjelöltje

Május 17-én Arros Orsolya, az RMDSZ polgármesterjelöltje mutatta be programját az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) által szervezett, négy alkalmas rendezvénysorozat második estéjén, amelyen a székelyudvarhelyi polgármesterjelöltek városvezetési elképzeléseivel ismerkedhettek meg a résztvevők.

Arros Orsolya prezentációjában és az azt követő kérdések megválaszolása során is végig hangsúlyozta, hogy vállalkozásbarát városvezetést szeretne megvalósítani, amelyben nagy hangsúlyt fektetne a folyamatos konzultációkra. Szerinte egy polgármesternek nem az a dolga, hogy mindenhez értsen, hanem az, hogy magát megfelelő szakemberekkel vegye körbe, akiket megfelelően menedzselve egy élhető várost hozzon létre, amelyben jó vállalkozni, dolgozni és családot alapítani.

Menedzserszemléletéből adódóan szerinte hosszabb távú városfejlesztési, akár évtizedes tervekre van szükség, hogy tudják az itt élők, honnan hová szeretnének közösen eljutni. Udvarhelyet valódi térségközpontként képzeli el, amely húzóereje a környékbeli településeknek és amely egy olyan modern kisváros, amely vonzó lakhely alternatívát jelent akár más városokból származóknak is.

A gazdaságélénkítést az EU-s források intenzívebb bevonásával, adókedvezményekkel, a terelő út megépítésével, ipari park létesítéssel képzeli el. Szeretné, ha a helyi vállalkozók jobban ismernék egymás termékeit, szolgáltatásait, átadnák egymásnak a jó tapasztalatokat (best practices) és valóban előnyben részesítenék a helyi termékeket, beszállítókat. Ugyanakkor fontosnak tartja, a vállalkozóbarát városvezetést, amelyet egyablakos ügyintézéssel, rendszeres konzultációkkal, a vállalkozói képviseletek gazdasági szakbizottságába való bevonásával oldana meg.

Az élhető Udvarhely megteremtésében sarkalatos pontnak tartja a lakónegyedek modernizációját, a közlekedési problémák enyhítését, valamint hangsúlyos szerepet kíván adni a közösségi tereknek, programoknak is. A Szejke és a Székely Támadt vár hasznosításának is kiemelt jelentőséget tulajdonít.

Olyan városvezetést szeretne, amely partnerségben van a vállalkozókkal és a civil szervezetekkel, hiszen ha ez a három rész kellően erős és együttműködő, akkor a város szekerét közösen és könnyebben tudják húzni

Categories: